Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są cudownym materiałem, jest tyle farszy, że każdy znajdzie cos dla siebie :) Tu trochę niestandardowe z kaszą gryczaną.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5007
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4855
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44933
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5007
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4855
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44933
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Składniki
Kaszę gotujemy, studzimy. Dodajemy pokrojone pomidory, pora [ta zielona część ładniej wygląda] i twarożek. Mieszamy, doprawiamy solą i ziołami do smaku.
Z mąki, soli, oleju i wody zagniatamy ciasto. Ważne, żeby woda była gorąca ale nie na tyle, żeby poparzyć ręce. Dzielimy na kulki [wielkości małego orzecha włoskiego], wałkujemy na placki. Jeżeli ktoś nie ma wałka, polecam szklaną butelkę po winie. U mnie się sprawdza.
Na każdy placek nakładamy łyżeczke farszu [im więcej, tym lepiej], zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, do wypłynięcia. Podajemy z czym kto lubi. Z podanej porcji wychodzi ok 40szt