Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są cudownym materiałem, jest tyle farszy, że każdy znajdzie cos dla siebie :) Tu trochę niestandardowe z kaszą gryczaną.
Przepis dnia
Niesamowicie delikatny i nie opada.
Odsłon: 5646
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 357
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 609
Przepis dnia
Niesamowicie delikatny i nie opada.
Odsłon: 5646
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 357
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 609
Składniki
Kaszę gotujemy, studzimy. Dodajemy pokrojone pomidory, pora [ta zielona część ładniej wygląda] i twarożek. Mieszamy, doprawiamy solą i ziołami do smaku.
Z mąki, soli, oleju i wody zagniatamy ciasto. Ważne, żeby woda była gorąca ale nie na tyle, żeby poparzyć ręce. Dzielimy na kulki [wielkości małego orzecha włoskiego], wałkujemy na placki. Jeżeli ktoś nie ma wałka, polecam szklaną butelkę po winie. U mnie się sprawdza.
Na każdy placek nakładamy łyżeczke farszu [im więcej, tym lepiej], zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, do wypłynięcia. Podajemy z czym kto lubi. Z podanej porcji wychodzi ok 40szt