Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są cudownym materiałem, jest tyle farszy, że każdy znajdzie cos dla siebie :) Tu trochę niestandardowe z kaszą gryczaną.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457102
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1301
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2151
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 532
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457102
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1301
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2151
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 532
Składniki
Kaszę gotujemy, studzimy. Dodajemy pokrojone pomidory, pora [ta zielona część ładniej wygląda] i twarożek. Mieszamy, doprawiamy solą i ziołami do smaku.
Z mąki, soli, oleju i wody zagniatamy ciasto. Ważne, żeby woda była gorąca ale nie na tyle, żeby poparzyć ręce. Dzielimy na kulki [wielkości małego orzecha włoskiego], wałkujemy na placki. Jeżeli ktoś nie ma wałka, polecam szklaną butelkę po winie. U mnie się sprawdza.
Na każdy placek nakładamy łyżeczke farszu [im więcej, tym lepiej], zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, do wypłynięcia. Podajemy z czym kto lubi. Z podanej porcji wychodzi ok 40szt