Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi są cudownym materiałem, jest tyle farszy, że każdy znajdzie cos dla siebie :) Tu trochę niestandardowe z kaszą gryczaną.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 59
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37735
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3711
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 59
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37735
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3711
Składniki
Kaszę gotujemy, studzimy. Dodajemy pokrojone pomidory, pora [ta zielona część ładniej wygląda] i twarożek. Mieszamy, doprawiamy solą i ziołami do smaku.
Z mąki, soli, oleju i wody zagniatamy ciasto. Ważne, żeby woda była gorąca ale nie na tyle, żeby poparzyć ręce. Dzielimy na kulki [wielkości małego orzecha włoskiego], wałkujemy na placki. Jeżeli ktoś nie ma wałka, polecam szklaną butelkę po winie. U mnie się sprawdza.
Na każdy placek nakładamy łyżeczke farszu [im więcej, tym lepiej], zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, do wypłynięcia. Podajemy z czym kto lubi. Z podanej porcji wychodzi ok 40szt