Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z malinami"
Przepis dnia
Przepis na ciasto zaparzane od Mamy, zamieniłam tylko część zwykłej mąki na p...
Odsłon: 7240
Maliny to źródło witaminy C, wapniu, potasu i flawonoidów. W dodatku są słodk...
Odsłon: 7226
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29433
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 167
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 77
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 902
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 60
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29433
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 167
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 77
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 902
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 60
Składniki
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 420 kcal, cena 1,70 zł.
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj całe jajko, szczyptę soli oraz około pół szklanki ciepłej wody. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Podziel je na dwie części. Jedną odłóż i przykryj ściereczką. Drugą rozwałkuj na dość cienki placek.
Przygotuj owoce do farszu. Świeże maliny przebierz, umyj, osusz na sicie. 10 dag owoców odłóż do dekoracji, resztę włóż do miseczki, lekko rozgnieć widelcem.
Płatki umieść na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Ogrzewaj, aż się zrumienią. Dodaj do malin. Na koniec do miseczki włóż homogenizowany serek waniliowy. Całość wymieszaj.
Z ciasta wytnij szklanką kółka. Nakładaj porcje farszu. Zlepiaj starannie brzegi, formując pierogi. Zagotuj wodę z solą, partiami wrzucaj pierogi. Gotuj 3-5 minut od chwili wypłynięcia. Wyjmuj delikatnie łyżką cedzakową. Kilka łyżek kremówki utrzyj z cukrem do smaku. Pierogi rozłóż na talerzach. Polej śmietaną, posyp resztą malin.
Jeśli zamierzasz podać na stół przygotowane wcześniej i zamrożone pierogi (knedle, pyzy czy kopytka), pamiętaj o ważnej zasadzie. Na wrzątek nigdy nie należy wrzucać zbyt wielu sztuk jednocześnie (rób to partiami). Mrożonki obniżą bowiem temperaturę wody, a wówczas pierogi mogą popękać.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pzepis na żołądki drobiowe
Dania główne
Smażony ryż.
Dania główne
Rolada gołąbkowa
Dania główne
Obiad- mielone z mizerią i młodymi ziemniakami
Pzepis na żołądki drobiowe
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 545
Smażony ryż.
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który mo...
Odsłon: 22