Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35913
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1274
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35913
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1274
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1780
Składniki
W przesianej mące tortowej i ziemniaczanej zrobić wgłębienie, wlać olej. Mleko i wodę wymieszać w jednym garnczku i wlać do mąki, dodać sól. Zagnieść ciasto. Rozwałkować cieniutko i powycinać krążki.
Mieso mielone doprawic przyprawami i jajkiem i dobrze wymieszac,podsmazyc.Pieczarki pokroic drobno i podsmazyc,dodac do miesa gotowy farsz nakladac lyzeczka na gotowy krazek i sklejac.Cebule pokroic w kostke i podsmazyc.Tak gotowe pierogi ugotowac w osolonej i gotujacej sie wodzie.Podsmazona cebule nalozyc na ugotowane pierogi zycze smacznego:)