Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszne pierogi z serem. Z przepisu wychodzi około 60 pierogów.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5680
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5680
Składniki
Ciasto: mieszamy mąkę, wodę, masło sól i żółtka i ugniatamy do jednolitej masy. Wałkujemy na grubość pożądaną (ja lubię cieńsze więc wałkuje mniej więcej na 4mm), wycinamy kółeczka.
Farsz: wrzucamy twaróg do miski dodajemy cukier wanilinowy i biały. Jogurtu dodajemy taka ilość aby twaróg nie był za rzadki. Musi być ubity. Najlepiej smakować co jakiś czas czy na pewno cukru jest wystarczająca ilość.
Farsz nakładamy na wycięte krążki zamykamy i wrzucamy do gotującej osolonej wody. Wyciągamy pierogi gdy już chwile pływają. Ja podaje pierogi polane śmietaną kremówką posypane cukrem. Smacznego