Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z serem i jagodami"
Gdy mam tłustą łopatkę wieprzową muszą być te pierożki, najbardziej uwielbian...
Odsłon: 28332
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 614
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 789
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 385
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 614
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 789
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 385
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól. Zalej mąkę szklanką bardzo gorącej wody. Dodaj łyżeczkę masła, wymieszaj łyżką. Dodaj szklankę zimnej wody, wymieszaj najpierw łyżką, a następnie wyrób ciasto ręką. Odstaw je na pół godziny.
Twaróg zgnieć dokładnie widelcem. Wymieszaj z cukrem i żółtkiem, możesz też dodać cukier waniliowy. Stolnicę oprósz niewielką ilością mąki i rozwałkuj ciasto na grubość około 2 mm. Wycinaj z niego kółka szklanką.
Na środek każdego kółka nałóż porcję twarogu, złóż na pół, mocno zlep brzegi. Pierogi wrzucaj na wrzącą wodę, gotuj 2 minuty. Wyjmij z wody, odsącz. Podawaj z jagodami.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Racuchy z jabłkami
Dania główne
Krokiety z pieczarkami
Dania główne
Schab pod pierzynką najlepszy jaki jadłam
Dania główne
Pierś z grilla
Racuchy z jabłkami
Racuchy lubią chyba wszyscy dorośli jak i dzieci. Robi się je szybko i są bar...
Odsłon: 82
Krokiety z pieczarkami
Krokiety są bardzo syte. Z podanych ilości wyszło mi 10 sztuk, co spokojnie n...
Odsłon: 69