Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z serem i jagodami"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 331
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 559
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 331
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 559
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1040
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól. Zalej mąkę szklanką bardzo gorącej wody. Dodaj łyżeczkę masła, wymieszaj łyżką. Dodaj szklankę zimnej wody, wymieszaj najpierw łyżką, a następnie wyrób ciasto ręką. Odstaw je na pół godziny.
Twaróg zgnieć dokładnie widelcem. Wymieszaj z cukrem i żółtkiem, możesz też dodać cukier waniliowy. Stolnicę oprósz niewielką ilością mąki i rozwałkuj ciasto na grubość około 2 mm. Wycinaj z niego kółka szklanką.
Na środek każdego kółka nałóż porcję twarogu, złóż na pół, mocno zlep brzegi. Pierogi wrzucaj na wrzącą wodę, gotuj 2 minuty. Wyjmij z wody, odsącz. Podawaj z jagodami.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień