Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z serem i jagodami"
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 44
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 73
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1330
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 359
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 44
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 73
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1330
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 359
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól. Zalej mąkę szklanką bardzo gorącej wody. Dodaj łyżeczkę masła, wymieszaj łyżką. Dodaj szklankę zimnej wody, wymieszaj najpierw łyżką, a następnie wyrób ciasto ręką. Odstaw je na pół godziny.
Twaróg zgnieć dokładnie widelcem. Wymieszaj z cukrem i żółtkiem, możesz też dodać cukier waniliowy. Stolnicę oprósz niewielką ilością mąki i rozwałkuj ciasto na grubość około 2 mm. Wycinaj z niego kółka szklanką.
Na środek każdego kółka nałóż porcję twarogu, złóż na pół, mocno zlep brzegi. Pierogi wrzucaj na wrzącą wodę, gotuj 2 minuty. Wyjmij z wody, odsącz. Podawaj z jagodami.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień