Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z serem i truskawkami"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Serek mascarpone rozgnieć widelcem z twarogiem. Dodaj żółtko i cukier. Wsyp listki mięty i dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki.
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Dodaj żółtka. Masło roztop i wlej do mąki. Mieszaj , dolewając ciepłe mleko, aż powstanie miękkie, elastyczne ciasto.
Rozwałkuj je cienko i wytnij kółka. Nałóż po łyżeczce farszu i sklej, formując ozdobną falbankę. Gotuj 4 minuty w osolonym wrzątku.
Owoce umyj, oczyść i pokrój drobno (zostaw kilka do dekoracji). Zagotuj je z cukrem żelującym. Gdy sos zgęstnieje, polej pierogi. Udekoruj śmietaną i owocami.Źródło: Naj