Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z serem i truskawkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Serek mascarpone rozgnieć widelcem z twarogiem. Dodaj żółtko i cukier. Wsyp listki mięty i dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki.
Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Dodaj żółtka. Masło roztop i wlej do mąki. Mieszaj , dolewając ciepłe mleko, aż powstanie miękkie, elastyczne ciasto.
Rozwałkuj je cienko i wytnij kółka. Nałóż po łyżeczce farszu i sklej, formując ozdobną falbankę. Gotuj 4 minuty w osolonym wrzątku.
Owoce umyj, oczyść i pokrój drobno (zostaw kilka do dekoracji). Zagotuj je z cukrem żelującym. Gdy sos zgęstnieje, polej pierogi. Udekoruj śmietaną i owocami.Źródło: Naj