Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś duszona w porach to z pewnością doskonałe danie na niedzielny obiad:)
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 41
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28867
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 57
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33551
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2489
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 41
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28867
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 57
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33551
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2489
Składniki
Mięso umyj i osusz. Natrzyj olejem, solą, pieprzem, majerankiem i oregano, wstaw pod przykryciem na całą noc do lodówki. Następnego dnia przekrój pierś wzdłuż na dwie części, obsmaż je na gorącym oleju ze wszystkich stron. Czosnek i cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na maśle. Pory potnij na dość grube plastry. Ułóż oba kawałki mięsa w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Przykryj warstwą cebuli z czosnkiem i pokrojonymi porami. Na wierzchu połóż wiórki masła.. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekaj 30 min. Około 10 min przed końcem pieczenia posyp mięso star- tym żółtym serem. Podawaj gorące z pieczonymi ziemniakami i świeżą miętą lub natką pietruszki. Smacznego:)