Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś duszona w porach to z pewnością doskonałe danie na niedzielny obiad:)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2509
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 288
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 185
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2509
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 288
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 185
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 747
Składniki
Mięso umyj i osusz. Natrzyj olejem, solą, pieprzem, majerankiem i oregano, wstaw pod przykryciem na całą noc do lodówki. Następnego dnia przekrój pierś wzdłuż na dwie części, obsmaż je na gorącym oleju ze wszystkich stron. Czosnek i cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na maśle. Pory potnij na dość grube plastry. Ułóż oba kawałki mięsa w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Przykryj warstwą cebuli z czosnkiem i pokrojonymi porami. Na wierzchu połóż wiórki masła.. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekaj 30 min. Około 10 min przed końcem pieczenia posyp mięso star- tym żółtym serem. Podawaj gorące z pieczonymi ziemniakami i świeżą miętą lub natką pietruszki. Smacznego:)