Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 874
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6299
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 874
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6299
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, naciąć w poprzek tak, aby powstała kieszeń, oprószyć solą oraz pieprzem, natrzeć przyprawą całą porcję mięsa łącznie z naciętą kieszenią. Owoce zalać winem, dolać tyle wody, żeby płyn przykrył je całkowicie i odstawić na 2-3 godz. Odsączone owoce włożyć w nacięcie. Kieszeń zszyć bawełniana nicią lub spiąć wykałaczkami. Mięso obsmażyć na oleju z wszystkich stron, następnie ułożyć w brytfance, posmarować masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni C i piec. Polewać od czasu do czasu płynem pozostałym po namoczeniu owoców, a później sosem, który się wytworzył. Następnie usunąć nitki i pokroić pieczeń na plastry. Ułożyć na półmisku i polać sosem. Podawać z ryżem lub innymi dodatkami. Można spożywać na ciepło i na zimno.