Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4182
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 236
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 761
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4182
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 236
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 761
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 745
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, naciąć w poprzek tak, aby powstała kieszeń, oprószyć solą oraz pieprzem, natrzeć przyprawą całą porcję mięsa łącznie z naciętą kieszenią. Owoce zalać winem, dolać tyle wody, żeby płyn przykrył je całkowicie i odstawić na 2-3 godz. Odsączone owoce włożyć w nacięcie. Kieszeń zszyć bawełniana nicią lub spiąć wykałaczkami. Mięso obsmażyć na oleju z wszystkich stron, następnie ułożyć w brytfance, posmarować masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni C i piec. Polewać od czasu do czasu płynem pozostałym po namoczeniu owoców, a później sosem, który się wytworzył. Następnie usunąć nitki i pokroić pieczeń na plastry. Ułożyć na półmisku i polać sosem. Podawać z ryżem lub innymi dodatkami. Można spożywać na ciepło i na zimno.