Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka w naleśnikowym cieście kokosowym

Pierś kurczaka w naleśnikowym cieście kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Pierś kurczaka w naleśnikowym cieście kokosowym"

Składniki

  • 1 podwójna pierś kurczaka. Marynata:
  • 1/2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • po 1/2 szklanki mleka i mineralnej wody gazowanej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś kurczaka w naleśnikowym cieście kokosowym

Przygotowanie

  1. Umytą pierś kurczaka dzielimy na kotlety i delikatnie rozbijamy przez folię.

  2. Marynata. Wszystkie mieszamy. Starannie nacieramy mięso i wstawiamy do lodówki na 1-1,5 godziny.

  3. Ciasto. ciasta miksujemy, na końcu mieszamy z wiórkami kokosowymi. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dosypujemy nieco mąki, jeśli jest zbyt gęste, dolewamy wody mineralnej. Odstawiamy na 30 minut, aby zgęstniało.

  4. Kotlety panierujemy w cieście. Smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniakami, surówkami, cząstkami cytryny itp.

  5. Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji około 3,80 zł.

  6. Wartość odżywcza jednej porcji 488 kcal Białko 23 g/Tłuszcz 28 g/Węglowodany 27 g.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń