Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda za oknem jaka jest każdy widzi. Za to w kuchni może być dużo bardziej słonecznie za sprawą prostego kurczaka nadziewanego pastą oliwkową i fetą. Przeglądałam ostatnio zdjęcia z moich urodzin spędzonych w Grecji. Wróciły wspomnienia palącego słońca na skórze, pikantnej oliwy na świeżym pieczywie, smak słonych oliwek i sera feta, zapach suszonych ziół. Rozmarzyłam się…
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 160
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 127
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 160
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 127
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 70
Składniki
Pastę przygotowałam z tego przepisu. Piersi nasmarowałam oliwą, czosnkiem i oregano. Rozcięłam je w ich najgrubszych częściach tworząc „sakiewkę” i wsadziłam do środka pastę z oliwek i ser feta. Pierś smażę na patelni aż do uzyskania złocistego koloru. Podaję z kilkoma oliwkami i opiekanymi ziemniakami.