Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z kolorową surówką
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 171
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 171
Składniki
Pierś z kurczaka umyj i osusz na ręczniku papierowym. Następnie pokrój w kostkę i wrzuć do miski razem z tartym czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki na około 30 min.
Ugotuj jeden woreczek ryżu.
Pokrój sałatę
Do pokrojonej surówki dodaj paprykę drobno posiekaną, kukurydze odsączoną z zalewy, pół jabłka startego na tarle oraz sól i pieprz do smaku. Następnie zrób dressing : 2 łyżki soku z cytryny i 3 łyżki oliwy. Wszystko wymieszaj razem.
Kurczaka smaż na rozgrzanej patelni.
Wyłóż wszystko na talerz. SMACZNEGO