Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka z sałata rzymską

Pierś z kurczaka z sałata rzymską

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 23

Dodano:

Odsłon: 853

Kurczak z kolorową surówką

Składniki

  • 1 większa pierś z kurczaka
  • 1 sałata rzymska
  • pół papryki czerwonej
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 1 woreczek ryżu
  • pół jabłka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • oliwę
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka z sałata rzymską

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyj i osusz na ręczniku papierowym.
    Następnie pokrój w kostkę i wrzuć do miski razem z tartym czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki na około 30 min.

  2. Ugotuj jeden woreczek ryżu.

  3. Pokrój sałatę

  4. Do pokrojonej surówki dodaj paprykę drobno posiekaną, kukurydze odsączoną z zalewy, pół jabłka startego na tarle oraz sól i pieprz do smaku. Następnie zrób dressing : 2 łyżki soku z cytryny i 3 łyżki oliwy. Wszystko wymieszaj razem.

  5. Kurczaka smaż na rozgrzanej patelni.

  6. Wyłóż wszystko na talerz. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń