Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z kolorową surówką
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Pierś z kurczaka umyj i osusz na ręczniku papierowym. Następnie pokrój w kostkę i wrzuć do miski razem z tartym czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki na około 30 min.
Ugotuj jeden woreczek ryżu.
Pokrój sałatę
Do pokrojonej surówki dodaj paprykę drobno posiekaną, kukurydze odsączoną z zalewy, pół jabłka startego na tarle oraz sól i pieprz do smaku. Następnie zrób dressing : 2 łyżki soku z cytryny i 3 łyżki oliwy. Wszystko wymieszaj razem.
Kurczaka smaż na rozgrzanej patelni.
Wyłóż wszystko na talerz. SMACZNEGO