Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia chińska znana jest z niskokalorycznych potraw, także i to danie nie jest wyjątkiem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5855
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9686
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 312
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5855
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9686
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 312
Składniki
Mięso opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić w wąskie pasma i włożyć do miski. Cebulę i imbir obrać i drobno posiekać.
Cebulę i imbir wymieszać z sosem sojowym i sherry. Marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić na 15 minut.
W tym czasie por oczyścić, opłukać i pokroić ukośnie na plasterki o grubości 0,5 cm. Seler liściowy opłukać i pokroić w talarki. Kiełki sojowe opłukać i osączyć.
Olej rozgrzać na patelni lub na woku. Dodać mięso wraz wraz z marynatą i mieszając, smażyć 3 min na dużym ogniu. Dodać por i seler i ciągle mieszając, smażyć jeszcze 2-3 minuty. Dodać kiełki sojowe i mieszając smażyć około 1 min. Przyprawić do smaku przyprawą chińską i odrobiną sosu sojowego.
Zamiast selera liściowego można wziąć boczniaki lub paprykę. Podawać z ryżem.