Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantne francuskie muffinki"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25095
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25095
Składniki
Umyte pomidorki i szalotkę kroimy w plastry, a szynkę w nieduże kawałki.
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty. Formy do muffinek smarujemy masłem i dokładnie wykładamy ciastem, które powinno lekko wystawać po bokach.
Jaja ubijamy na parze na puszystą masę. Łączymy z mlekiem. Dodajemy pokrojone pomidorki, szalotkę i szynkę, doprawiamy solą, gałką muszkatołową oraz dużą ilością pieprzu, delikatnie mieszamy. Powstałą masą wypełniamy formy do muffinek wyłożone ciastem francuskim. Pieczemy 20–25 minut w 180oC.
Babeczki studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. Układamy na dużym talerzu i podajemy jeszcze ciepłe lub na zimno.Źródło: Rewia