Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniakiobierz przeciśnij przez praskę.Czosnek,chili posiekaj dodaj do ziemniaków wraz z jednym jajkiem,mąką pszenną i ziemniaczaną,dokładnie wyrób.
Pozostałe jajka rozmąć.Z masy formuj kotleciki,zanurzaj je w jajkach i panieruj w bułce.Smaż na rozgrzanym oleju.
ZIOŁOWY DODATEK-kotleciki ziemniaczane serwuj z twarożkiem wymiesznym z dużą ilością szczypiorku,koperku i natki
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

dorcia41 19 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Kotleciki na piątkę są pyszne, polecam :)) kciuka zostawiam i pozdrawiam :)))9 Kto głosował? | Odpowiedz

hawiera 22 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Fajny sposób na ziemniaczki pozostałe z obiadu. Dziękuję i pozdrawiam9 Kto głosował? | Odpowiedz

Maupeczka 22 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
dziękuje za ten przepis.kiedyś będąc dzieckiem,jadłam takie na wakacjach,na wyjeździe.Potem już nie spotkałam tych pyszności :o) dodaje do ulubionych.8 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Kiedyś się takie robiło ,kiedy mięso było na kartki , podawało się je polane np.sosem grzybowym i do tego suróweczka ,po prostu niebo w gębie.Twój przepis zasługuje na specjalne wyróżnienie.Pozdrawiam10 Kto głosował? | Odpowiedz

dayzi 23 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Ładnie wyglądają i z pewnością są bardzo smaczne, na pewno wypróbuje.7 Kto głosował? | Odpowiedz

johny0972 21 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Świetnie brzmi wypróbuję na pewno !Pozdrawiam !
8 Kto głosował? | Odpowiedz

maly928 20 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
podoba mi się spróbuje napewno6 Kto głosował? | Odpowiedz