Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantne muffiny"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Składniki
Wymieszaj mąkę, proszek, olej, mleko, jajka, startą marchewkę i 15 dag sera żółtego, przyprawy. Przelej ciasto do formy do muffinek, wyłożonej papilotkami. Posyp serem i zapiekaj 25 minut w temp. 180°C.
Osobno usmaż boczek, pieczarki, cebulę, jajka sadzone. Wymieszaj majonez, ketchup, sól i pieprz. Muffiny przekrój. Posmaruj sosem, połóż sałatę, rukolę, pieczarki, boczek, cebulę, jajko sadzone. Posyp serem, przykryj.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień