Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne skrzydełka"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 586
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3170
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 556
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 586
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3170
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 556
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz, odetnij lotki, połam na dwie części. Oliwę, mieloną kolendrę, curry, sól oraz pikantną przyprawę do kurczaka wymieszaj, wylej do miseczki, posmaruj nią skrzydełka, zostaw (najlepiej na całą noc) w lodówce.
Wlej do rondla olej – tak jak na frytki. Skrzydełka zanurz w zimnej wodzie, obtocz w mące i bułce, wrzucaj do gorącego tłuszczu, smaż 10-15 minut na rumiano.
Kładź na papierowym ręczniku, by osączyć je z tłuszczu. Podawaj na ciepło z dodatkiem sałatek lub pieczonych ziemniaków, albo na zimno z sałatą i innymi przekąskami.Źródło: Dobry Tydzień