Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne skrzydełka"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2237
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1343
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 503
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3506
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1149
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2237
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1343
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 503
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3506
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1149
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz, odetnij lotki, połam na dwie części. Oliwę, mieloną kolendrę, curry, sól oraz pikantną przyprawę do kurczaka wymieszaj, wylej do miseczki, posmaruj nią skrzydełka, zostaw (najlepiej na całą noc) w lodówce.
Wlej do rondla olej – tak jak na frytki. Skrzydełka zanurz w zimnej wodzie, obtocz w mące i bułce, wrzucaj do gorącego tłuszczu, smaż 10-15 minut na rumiano.
Kładź na papierowym ręczniku, by osączyć je z tłuszczu. Podawaj na ciepło z dodatkiem sałatek lub pieczonych ziemniaków, albo na zimno z sałatą i innymi przekąskami.Źródło: Dobry Tydzień