Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne skrzydełka"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz, odetnij lotki, połam na dwie części. Oliwę, mieloną kolendrę, curry, sól oraz pikantną przyprawę do kurczaka wymieszaj, wylej do miseczki, posmaruj nią skrzydełka, zostaw (najlepiej na całą noc) w lodówce.
Wlej do rondla olej – tak jak na frytki. Skrzydełka zanurz w zimnej wodzie, obtocz w mące i bułce, wrzucaj do gorącego tłuszczu, smaż 10-15 minut na rumiano.
Kładź na papierowym ręczniku, by osączyć je z tłuszczu. Podawaj na ciepło z dodatkiem sałatek lub pieczonych ziemniaków, albo na zimno z sałatą i innymi przekąskami.Źródło: Dobry Tydzień