Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne skrzydełka"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 186
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 301
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 186
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 301
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz, odetnij lotki, połam na dwie części. Oliwę, mieloną kolendrę, curry, sól oraz pikantną przyprawę do kurczaka wymieszaj, wylej do miseczki, posmaruj nią skrzydełka, zostaw (najlepiej na całą noc) w lodówce.
Wlej do rondla olej – tak jak na frytki. Skrzydełka zanurz w zimnej wodzie, obtocz w mące i bułce, wrzucaj do gorącego tłuszczu, smaż 10-15 minut na rumiano.
Kładź na papierowym ręczniku, by osączyć je z tłuszczu. Podawaj na ciepło z dodatkiem sałatek lub pieczonych ziemniaków, albo na zimno z sałatą i innymi przekąskami.Źródło: Dobry Tydzień