Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantny krem"
Doskonała baza do tortów i ciast z kremami. Biszkopt jest wilgotny, nie trzeb...
Odsłon: 69
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 85
Krokiety z mięsem i grzybami to doskonały pomysł na proste danie, które możes...
Odsłon: 4406
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który przygotujemy w zaledwie kilka chwil,...
Odsłon: 219
Doskonała baza do tortów i ciast z kremami. Biszkopt jest wilgotny, nie trzeb...
Odsłon: 69
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 85
Krokiety z mięsem i grzybami to doskonały pomysł na proste danie, które możes...
Odsłon: 4406
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który przygotujemy w zaledwie kilka chwil,...
Odsłon: 219
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, osusz, a potem pokrój w kostkę. Oczyszczoną marchew pokrój w plasterki. Obierz i drobno poszatkuj cebulę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub oczyść z osłonki i bardzo drobno posiekaj.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekaną cebulę oraz czosnek. Chwilę smaż, dodaj pokrojoną marchewkę oraz ziemniaki. Wymieszaj, smaż 2-3 min.
Przesmażone warzywa posyp curry, wymieszaj. Zalej gorącym rosołem lub bulionem warzywnym. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 20 minut). Zdejmij z ognia.
Zupę zmiksuj na gładki krem. Strąk chili i połówkę zielonej papryki bardzo drobno posiekaj. Dodaj do zupy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Tortellini ugotuj wg przepisu. Zupę rozlej do misek. Podawaj z tortellini. Udekoruj listkami natki.
Czas ok. 50 min; porcja – 340 kcal, cena 1,90 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety