Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piramidki z polędwiczek z chutneyem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Polędwiczki oczyść z błonek, umyj i osusz. Pokrój na plastry o grubości około 1 cm. Natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku, oprósz solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce.
Pomidory pokrój w ósemki. Paprykę w paseczki, a cebulę w piórka. Rozgrzej 2 łyżki oliwy i wrzuć pomidory oraz paprykę. Krótko podsmaż, wymieszaj z przyprawami. Wciśnij sok z cytryny i dodaj cebulę. Jeszcze raz wymieszaj, zdejmij z ognia i trzymaj w cieple. Rukolę oraz kolendrę umyj, porwij na małe kawałki.
Polędwiczki smaż na rozgrzanym maśle po kilka minut z każdej strony. Gdy będą zrumienione, zgaś ogień, przykryj patelnię pokrywką i odczekaj 2-3 minuty. Kotleciki przełóż na talerze, uformuj w piramidkę, nałóż po porcji chutneya. Posyp rukolą i kolendrą.Źródło: Naj