Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piramidki z polędwiczek z chutneyem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 769
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425009
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10696
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 769
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425009
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10696
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Składniki
Polędwiczki oczyść z błonek, umyj i osusz. Pokrój na plastry o grubości około 1 cm. Natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku, oprósz solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce.
Pomidory pokrój w ósemki. Paprykę w paseczki, a cebulę w piórka. Rozgrzej 2 łyżki oliwy i wrzuć pomidory oraz paprykę. Krótko podsmaż, wymieszaj z przyprawami. Wciśnij sok z cytryny i dodaj cebulę. Jeszcze raz wymieszaj, zdejmij z ognia i trzymaj w cieple. Rukolę oraz kolendrę umyj, porwij na małe kawałki.
Polędwiczki smaż na rozgrzanym maśle po kilka minut z każdej strony. Gdy będą zrumienione, zgaś ogień, przykryj patelnię pokrywką i odczekaj 2-3 minuty. Kotleciki przełóż na talerze, uformuj w piramidkę, nałóż po porcji chutneya. Posyp rukolą i kolendrą.Źródło: Naj