Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piramidki z polędwiczek z chutneyem"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 213
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 213
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
Składniki
Polędwiczki oczyść z błonek, umyj i osusz. Pokrój na plastry o grubości około 1 cm. Natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku, oprósz solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce.
Pomidory pokrój w ósemki. Paprykę w paseczki, a cebulę w piórka. Rozgrzej 2 łyżki oliwy i wrzuć pomidory oraz paprykę. Krótko podsmaż, wymieszaj z przyprawami. Wciśnij sok z cytryny i dodaj cebulę. Jeszcze raz wymieszaj, zdejmij z ognia i trzymaj w cieple. Rukolę oraz kolendrę umyj, porwij na małe kawałki.
Polędwiczki smaż na rozgrzanym maśle po kilka minut z każdej strony. Gdy będą zrumienione, zgaś ogień, przykryj patelnię pokrywką i odczekaj 2-3 minuty. Kotleciki przełóż na talerze, uformuj w piramidkę, nałóż po porcji chutneya. Posyp rukolą i kolendrą.Źródło: Naj