Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piskie cynaderki z grzybami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2165
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Składniki
Cynaderki oczyść, umyj, włóż do wrzącej wody i gotuj przez 3 minuty. Wylej wodę, nerki ponownie zalej wrzątkiem i gotuj 30 minut. Następnie wyjmij cynaderki, rozetnij je na pół, zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Grzyby oczyść, ew. potnij na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w plasterki.
Po wymoczeniu cynaderki wyjmij, osusz, pokrój na kawałki. W garnku rozgrzej masło. Podsmaż na nim cynaderki z grzybami i cebulą. Podlej winem i bulionem. Duś na małym płomieniu ok. 30 minut. Pod koniec wlej śmietanę. Wrzuć natkę. Przypraw solą i pieprzem.
ok. 1 godziny i 40 minut . 1 porcja 620 kcalŹródło: Tina