Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2553
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 362
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2553
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 362
Składniki
Drożdże mieszamy z cukrem a później z mlekiem i czekamy aż wyrosną.
Jak drożdże wyrosną dodać do ww składników i zagnieść na ciasto,poczekać aż wyrośnie (przykryć ściereczka i postawić w cieple miejsce).
Wyłożyć na blaszkę posmarowana margaryna i posypana bułka tarta.Jak już rozłożymy ciasto na blaszce ponakłuwać je najlepiej widelcem.
Posmarować ketchupem i nakładać wszystkie składniki wg uznania.Piec ok 20-25 min w temp 200 stopni.
Pieczarki i cebule (paprykę )podsmażyć wcześniej.Kontrolować w czasie pieczenia w zależności jakie lubicie ciasto czy mniej spieczone czy bardziej.
Ja podsmazylam pieczarki, cebule i paryke, ale szynke i start ser zolty nalozylam dopiero na koncu. Czyli najpierw posmarowane ciasto keczupem, potem pieczarki z cebula, kukurydza (itp) na to szynka a dopiero na samym koncu ser starty