Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1632
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1632
Składniki
1Drożdże + ¼ litra ciepłej wody + szczypta soli wymieszać. Dodawać mąkę, żeby odchodziła od rąk (ok. ½ kg). 2. Przygotowuję: - Sos cebulowy: cebulę zeszklić i dodać sól, pieprz, przyprawę do pizzy, oregano, bazylię, koncentrat i trochę wody 1/3 szklanki. Na koniec dodać garść sera żółtego i gotować tylko żeby rozpuścił się ser. Odstawić. - Wędlinę pokroić w paski lub kostkę i podsmażyć na suchej patelni - Pieczarki podsmażyć na suchej patelni (odparować wodę), dodać sól. Blachę smaruję olejem i ręce mam w oleju to zgarniam ciasto (będzie wysmarowane olejem). Rozkładam na blachę (5min czekam) i posypuje oregano, przyprawą do pizzy, bazylią lekko, na to sos cebulowy, pieczarki, wędlinę i starty ser. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 30 min