Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jes tyszne wszyscy mówia zrób to ! heh :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3349
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3349
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1407
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Składniki
20 dag drożdży zalałam 75 ml ciepłego mleka i dodałam łyzeczkę cukru. Po 30 minutach do zaczynu dodałam 2 szklanki przesianej mąki, łyżeczkę soli, łyżeczkę oleju, 75 ml wody. Mąż wyrobił ciasto. Odstawiliśmy przykryte ściereczką na godzinę. Po tym czasie uformowaliśmy ciasto w prostokąt do blaszki. Na to sos: koncentrat ze szczyptą cukru, czosnku i oregano. A teraz czego dusza zapragnie lub lodówka pozwoli. U nas paseczki boczku, cebula, czosnek, papryka, oliwki, oregano, ser. Piekłam 20 minut w 180 stopniach.