Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza "Słońce Rimini""
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19682
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19682
Składniki
80 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 8-10 porcji
Robię sos: przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażam na oliwie na małym ogniu. Mieszam, uważając, aby czosnek się nie przypalił. Wrzucam pomidory, zioła i przyprawy. Gotuję na małym ogniu, aż sos odparuje i zgęstnieje.
Zaczyn: mieszam 2 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki mąki, cukier i pokruszone drożdże. Odstawiam na 10 min.
Ciasto: przesiewam mąkę, dodaję pozostałe ciasta i zaczyn. Zagniatam elastyczne ciasto. Przykrywam, odstawiam do wyrośnięcia na ok. godz.
Jeszcze raz zagniatam ciasto i formuję blaty do pizzy. Odstawiam na 10-15 min, by wyrosły. Smaruję je sosem, układam pokrojone pieczarki, boczek i kukurydzę. Wierzch posypuję startym serem. Piekę 7-10 min w temp. 200°C.
Często ją robię. Moi domownicy bardzo tę pizzę lubią. Posypuję ją też liśćmi rukoli. Małgorzata Hert z Ostrowca Św.Źródło: Kobieta i życie