Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 24
Dodano: 20.03.2009
Odsłon: 12408
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
drożdze rozpuścić w 1 szkl ciepłej wody. dodawać mąke do momentu kiedy ciasto odejdzie od ręki (może byc wiecej jak 3, 4 szkl). zagniatamy ok 10 min , wykładamy na blache. (Im dłużej będziemy zagniatać tym ciasto będzie lepsze). włączamy piekarnik na 180 C.
"Gołe" ciasto smrujemy koncenratem pomidorowym z ziołami. mozna tez zrobic sos łącząc koncentrat z ketchupem. Na wierzch układamy to co mamy akurat w lodówce: pieczarki, wedlina, ser. pieczemy ok 15 min az ser sie rozpuści. smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

sylwiako4 02 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
robiłam kilka razy juz ta pizze i nigdy nie piekłam więcej jak 15 min.wbrew pozorom ciasto było upieczone. proszę spróbować. pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 21 marca 2009Zgłoś do usunięcia
15 min? wydaje mi się że ciasto będzie surowe ! ja też robię pizze ale nigdy nie piekę do momętu aż ser sie rozpóści!15 min to stanowczo za mało!0 Kto głosował? | Odpowiedz