Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna pizza - bez odkładania i czekania na ciasto, można od razu po ugnieceniu wstawiać do pieczenia!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Zagniatamy ciasto - drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, następnie dodajemy mąkę, sól i oliwę. Wszystko zagniatamy
Bez czekania od razu wykładamy zagniecione ciasto na posypaną mąką blachę do piekarnika (podane w przepisie ilości składników starczą na dwie cienkie pizze lub jedną grubszą - tak więc jeśli chcesz pizze cienką, przygotuj dwie blachy). Formujemy kształt pizzy na blasze / blachach.
Smarujemy pizze sosem pomidorowym i posypujemy serem. Na wierzch kładziemy nasze ulubione składniki.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni, termoobieg) i pieczemy od 15-20 min.