Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna pizza - bez odkładania i czekania na ciasto, można od razu po ugnieceniu wstawiać do pieczenia!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 183
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 56
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 183
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 56
Składniki
Zagniatamy ciasto - drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, następnie dodajemy mąkę, sól i oliwę. Wszystko zagniatamy
Bez czekania od razu wykładamy zagniecione ciasto na posypaną mąką blachę do piekarnika (podane w przepisie ilości składników starczą na dwie cienkie pizze lub jedną grubszą - tak więc jeśli chcesz pizze cienką, przygotuj dwie blachy). Formujemy kształt pizzy na blasze / blachach.
Smarujemy pizze sosem pomidorowym i posypujemy serem. Na wierzch kładziemy nasze ulubione składniki.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni, termoobieg) i pieczemy od 15-20 min.