Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna pizza - bez odkładania i czekania na ciasto, można od razu po ugnieceniu wstawiać do pieczenia!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Zagniatamy ciasto - drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, następnie dodajemy mąkę, sól i oliwę. Wszystko zagniatamy
Bez czekania od razu wykładamy zagniecione ciasto na posypaną mąką blachę do piekarnika (podane w przepisie ilości składników starczą na dwie cienkie pizze lub jedną grubszą - tak więc jeśli chcesz pizze cienką, przygotuj dwie blachy). Formujemy kształt pizzy na blasze / blachach.
Smarujemy pizze sosem pomidorowym i posypujemy serem. Na wierzch kładziemy nasze ulubione składniki.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni, termoobieg) i pieczemy od 15-20 min.