Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna pizza z wieloma dodatkami.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 931
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 931
Składniki
Pieczarki--kroimy i dusimy. Cebulę--podsmażamy. Ciasto: mąka + jajko + drożdże rozm. w ciepłym mleku, szczypta soli--wyrabiamy ciasto, dod. olej i dalej wyrabiamy. Blaszke smarujemy olejem i wkładamy ciasto. Na ciasto--cienkie plasterki sera, smarujemy kocentratem pomid. , na to pieczarki, następnie (choc niekoniecznie pokrojoną kiełbasę), i cebulę. Na końcu kładziemy pokrojonego pomidora, posypujemy solą, pieprzem, przyprawami i starkowanym serem. Skrapiamy olejem. Pieczemy ok. 50 min. Smacznego!!!