Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki po meksykańsku z kukurydzą"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4143
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1120
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4143
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1120
Składniki
Zagotować mleko z 1 szklanką wody, posolić. Wsypać puree w proszku, dodać masło. Mieszać trzepaczką, aż będzie gładkie, bez grudek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, suszoną pietruszką.
Kukurydzę z fasolą odcedzić. Paprykę umyć, pokroić w paseczki, chorizo w plasterki. Śmietanę wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
Puree przełożyć do nasmarowanego naczynia żaroodpornego. Przykryć warzywami i kabanosami, polać sosem śmietanowym, posypać serem i 1 papryczką chili, pokrojoną w cienkie pierścionki. Piec ok. 20 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekorować posiekanymi świeżą natką i papryczką chili.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium