Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki po meksykańsku z kukurydzą"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 418
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14484
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 418
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14484
Składniki
Zagotować mleko z 1 szklanką wody, posolić. Wsypać puree w proszku, dodać masło. Mieszać trzepaczką, aż będzie gładkie, bez grudek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, suszoną pietruszką.
Kukurydzę z fasolą odcedzić. Paprykę umyć, pokroić w paseczki, chorizo w plasterki. Śmietanę wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
Puree przełożyć do nasmarowanego naczynia żaroodpornego. Przykryć warzywami i kabanosami, polać sosem śmietanowym, posypać serem i 1 papryczką chili, pokrojoną w cienkie pierścionki. Piec ok. 20 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekorować posiekanymi świeżą natką i papryczką chili.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium