Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki po meksykańsku z kukurydzą"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9942
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2576
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1709
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 639
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3821
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9942
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2576
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1709
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 639
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3821
Składniki
Zagotować mleko z 1 szklanką wody, posolić. Wsypać puree w proszku, dodać masło. Mieszać trzepaczką, aż będzie gładkie, bez grudek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, suszoną pietruszką.
Kukurydzę z fasolą odcedzić. Paprykę umyć, pokroić w paseczki, chorizo w plasterki. Śmietanę wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem.
Puree przełożyć do nasmarowanego naczynia żaroodpornego. Przykryć warzywami i kabanosami, polać sosem śmietanowym, posypać serem i 1 papryczką chili, pokrojoną w cienkie pierścionki. Piec ok. 20 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekorować posiekanymi świeżą natką i papryczką chili.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium