Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1090
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2032
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1090
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2032
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Składniki
Jajka, mąki, majonez i wegetę połączyć trzepaczką aż powstanie dość gęste, lekko lejące ciasto.
Cebulę posiekać drobniutko, dodać do ciasta.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do ciasta.
Pierś pokroić w kostkę, dodać do ciasta, wszystko zamieszać.
Odstawić do lodówki na min 2 godzinki, ale najlepiej smażyć następnego dnia, gdy mięso przegryzie się z przyprawą, cebulą i czosnkiem.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na małym ogniu. Podajemy z ziemniaczkami piure, albo z frytkami.
Do placuszków można dodać ser, groszek konserwowy, paprykę, ugotowane warzywa lub cokolwiek wam przyjdzie do głowy, i tak zawsze wychodzą świetne :)