Do góry

Dania główne Przepis na:

placki z ziemniaków

placki z ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 47

Dodano:

Odsłon: 181

Kotlety wyszły pulchne z chrupiącą rumianą skórką, po prostu pyszne. O pyszności kotlecików zadecydował sos pieczarkowy.

Składniki

  • • ok.1,2 kg. ziemniaki ugotowane ,utłuczone tłuczkiem/pozostałe z poprzedniego dnia/
  • • 3 jajka ,
  • • bułka tarta – do obtoczenia
  • • olej – do smażenia
  • • przyprawy
  • - 1 torebka (30g.) sosu grzybowego w proszku
  • - sól
  • - pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
placki z ziemniaków

Przygotowanie

  1. Do miski włożyłem ugotowane ziemniaki które pozostały z poprzedniego obiadu, dodałem jajka, sos grzybowy w proszku, pieprz, sól i wszystko dokładnie wymieszałem.
    Z powstałej masy uformowałem kotlety.
    Na patelni rozgrzałem olej. Kotlety obtoczyłem w bułce tartej,
    kładłem na patelnię i usmażyłem na złoty kolor.
    Usmażone kotlety podałem z surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Z całości masy wyszło 14 kotlecików ziemniaczanych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń