Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PEWNIE JUŻ TO BYŁO ALE CHCIAŁAM MIEĆ SWOJE PLACUSZKI A TE SĄ NAPRAWDĘ PRZEPYSZNE:-)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7934
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13702
Składniki
ZIEMNIAKI OBRAĆ I ZETRZEĆ WRAZ Z CEBULĄ NA TARCE, DODAĆ JAJKA CAŁĘ, MĄKĘ, PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK, DOPRAWIĆ DO SMAKU.
KAPUSTKĘ PRZELAĆ WODĄ ZIMNĄ, ODSTAWIĆ DO ODCIEKNIĘCIA. NASTĘPNIE MOCNO WYCISNĄĆ, JA JESZCZE JĄ SZATKUJĘ NA SUROWO ALE MOŻNA OD RAZU DODAĆ DO ZIEMNIACZKÓW. CAŁĄ MASĘ RAZEM MIESZAMY I DOLEWAMY DO MASY 2 ŁYŻECZKI OLIWY Z OLIWEK.
ODSTAWIĆ NA PÓŁ GODZINY DO LODÓWKI. SMAŻYĆ NA OLIWIE PRZEZ PARĘ CHWIL NA JEDNEJ I NA DRUGIEJ STRONIE, PODAWAĆ CIEPLUTKIE ZE ŚMIETANĄ, U MNIE MĄŻ UWIELBIA JE NP. Z SOSEM POMIDOROWYM. SMACZNEGO