Do góry

Dania główne Przepis na:

Pleśniowy ser w cieście piwnym

Pleśniowy ser w cieście piwnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 8

Sprawdzony przepis na "Pleśniowy ser w cieście piwnym"

Składniki

  • 2 okrągłe sery pleśniowe (typu camembert)
  • czerwona papryka
  • 10 dag szynki
  • olej do smażenia
  • liście sałaty i pokrojona w kostkę papryka do dekoracji. Na 20 dag mąki
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki jasnego piwa
  • sól
  • pieprz mielony
  • świeżo posiekane zioła. Przygotowanie:
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pleśniowy ser w cieście piwnym

Przygotowanie

  1. Sery przekrój wzdłuż na pół. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Na każdym kawałku sera połóż kawałki papryki. Całość owiń plastrem szynki i zepnij wykałaczką.

  2. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Ostrożnie ale dokładnie obtocz ser w cieście piwnym i natychmiast włóż do rozgrzanego oleju. Smaż z obu stron do przyrumienienia, a następnie przełóż na papierową ściereczkę, aby odsączyć zbędny tłuszcz.

  3. Liście sałaty opłucz, poczekaj, aż ścieknie z nich woda i rozłóż na talerzach. Połóż na nich smażony ser i posyp kostkami papryki. Ser podawaj z gotowanymi ziemniakami posypanymi szczypiorkiem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń