Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bynajmniej kolor nie pochodzi od nieświeżych składników ;)
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso z polędwicy umyć, osuszyć, obrać z błon, pokroić na cieniutkie kotleciki.
Na patelnię wrzucić pokrojony w cieniutkie talarki por (tylko biała część), zmiażdżony ząbek czosnku, wlać 3 łyżki oliwy, podsmażyć. Na zeszklony por i czosnek wrzucić kotleciki z polędwiczek - obsmażyć, wyłożyć na talerz, przykryć folią spożywczą, żeby nie wystygło.
Na patelnię wlać resztę oliwy - podgrzać i dodać maleńkie kwiatki brokuła - obsmażyć, strączki groszku cukrowego - obsmażyć oraz na końcu pokrojoną w paseczki zieloną paprykę. Podduszać chwilę na mocnym ogniu.
Do warzyw dodać mięso, zalać śmietaną, wymieszać, przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wg uznania - można dodać dwie łyżki zmiażdżonych ziaren marynowanego zielonego pieprzu. Podawać np. z kuskusem.