Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bynajmniej kolor nie pochodzi od nieświeżych składników ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1011
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 132
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2181
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4196
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1011
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 132
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2181
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4196
Składniki
Mięso z polędwicy umyć, osuszyć, obrać z błon, pokroić na cieniutkie kotleciki.
Na patelnię wrzucić pokrojony w cieniutkie talarki por (tylko biała część), zmiażdżony ząbek czosnku, wlać 3 łyżki oliwy, podsmażyć. Na zeszklony por i czosnek wrzucić kotleciki z polędwiczek - obsmażyć, wyłożyć na talerz, przykryć folią spożywczą, żeby nie wystygło.
Na patelnię wlać resztę oliwy - podgrzać i dodać maleńkie kwiatki brokuła - obsmażyć, strączki groszku cukrowego - obsmażyć oraz na końcu pokrojoną w paseczki zieloną paprykę. Podduszać chwilę na mocnym ogniu.
Do warzyw dodać mięso, zalać śmietaną, wymieszać, przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wg uznania - można dodać dwie łyżki zmiażdżonych ziaren marynowanego zielonego pieprzu. Podawać np. z kuskusem.