Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki po chińsku

Polędwiczki po chińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8459

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki po chińsku"

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 2 opakowania mieszanki (warzywa po chińsku)
  • mały słoik pędów bambusa
  • kolorowy ryż
  • przyprawa chińska 5 smaków
  • limonka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • szklanka wody
  • 2 łyżki mąki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki po chińsku

Przygotowanie

  1. Polędwiczki umyj, pokrój w cienkie paski i skrop sokiem z limonki. 2. Do woka wlej olej i podsmaż mięso. Dosyp przyprawę chińską, wymieszaj, po czym dodaj mrożonki chińskie i pędy bambusa. Smaż do miękkości, a następnie dolej wodę wymieszaną z 2 łyżkami mąki, łyżeczką przyprawy chińskiej oraz solą i pieprzem. 3. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń