Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę włoskiego smaku np do naszych ukochanych schabowych
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w grubsze plastry, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Układać w naczyniu żaroodpornym warstwami pomidory, ser, posmarować majonezem, posypać solą, pieprzem i ziołami następnie znów pomidory, ser itd. Najlepiej żeby naczynie było płaskie a warstwy tylko dwie. Zapiekać 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, podawać ciepłe jako dodatek do drugich dań mięsnych.