Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidory po hiszpańsku: w chłodniku"
Tzatziki to pochodzący z Turcji sos w oryginalnej nazwie Cacik. Osobiście pre...
Odsłon: 79
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 52
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1129
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7986
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Tzatziki to pochodzący z Turcji sos w oryginalnej nazwie Cacik. Osobiście pre...
Odsłon: 79
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 52
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1129
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7986
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1326
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Obrany ogórek przekrój wzdłuż na pół, usuń nasiona i pokrój w kostkę.
Połowę chleba namocz w wodzie, odsącz i zmiksuj na gładko razem z cebulą, czosnkiem, pomidorami, ogórkiem i 3 łyżkami oliwy.
Dodaj 100 ml wody, posiekaną natkę pietruszki i ocet. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na godzinę. Podawaj z grzankami.Źródło: Takie jest życie