Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pory na chrupiącej tarcie"
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 777
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 625
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 42
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1866
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 777
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 625
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formu...
Odsłon: 42
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1866
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieć ciasto i wstaw na 30 min do lodówki. Wyłóż ciastem wysmarowaną masłem formę do tarty i piecz 15 min w 180oC. Wyjmij.
Pory umyj, obierz i posiekaj. Boczek smaż na pozostałym gorącym maśle 3 min i wyjmij na talerz. Na tłuszcz pozostały po smażeniu boczku wrzuć pory i chwilę podsmażaj, po czym wymieszaj z boczkiem i dopraw pieprzem. Pozostaw do ostyg nięcia.
Jajka wymieszaj ze śmietaną i mlekiem, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na cieście ułóż plastry camemberta, następnie rozłóż boczek z porami i posyp startym żółtym serem. Zalej mlekiem ze śmietaną i piecz w 180°C ok. 20 min.
Na przestudzonym cieście rozłóż farsz. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 15 min.Źródło: Takie jest życie