Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pory na chrupiącej tarcie"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1180
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1180
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9958
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieć ciasto i wstaw na 30 min do lodówki. Wyłóż ciastem wysmarowaną masłem formę do tarty i piecz 15 min w 180oC. Wyjmij.
Pory umyj, obierz i posiekaj. Boczek smaż na pozostałym gorącym maśle 3 min i wyjmij na talerz. Na tłuszcz pozostały po smażeniu boczku wrzuć pory i chwilę podsmażaj, po czym wymieszaj z boczkiem i dopraw pieprzem. Pozostaw do ostyg nięcia.
Jajka wymieszaj ze śmietaną i mlekiem, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na cieście ułóż plastry camemberta, następnie rozłóż boczek z porami i posyp startym żółtym serem. Zalej mlekiem ze śmietaną i piecz w 180°C ok. 20 min.
Na przestudzonym cieście rozłóż farsz. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 15 min.Źródło: Takie jest życie