Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kategorii moich ulubionych czyli makaronowych ! :D sama nie wiem czy najbardziej lubie je za smak czy za to że tak szybko sie je robi ;p
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 67
Składniki
Makaron ugotować al dente. Zioła i cebulę pokroić drobno, Czosnek posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmazyć czosnek nie dłużej niż 30 sek. Dodać odcedzony makaron, dosypać zioła i cebulę, przyprawić. Trzymać na ogniu jeszcze około 1 minuty
ser pokroić drobno, dodać do makaronu zamieszać i przerzucić na talerz.
Danie wcale nie musi być pikantne. W mojej wersji było zdecydowanie łagodne. Jeśli ktoś lubi ostre proponuje dać więcej czosnku i chillli :)