Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa, acz nietypowa propozycja obiadowa
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 22
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 391
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 22
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 391
Składniki
Oczyścić i przekroić na pół brukselki, usuwając białe części. Pokroić boczek w małe plasterki i podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni, razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Gdy boczek się przyrumieni dodać brukselki i posolić do smaku, jeśli potrzeba. Przykryć i gotować 5-8 min, aż brukselki przyrumienią się i zmiękną. Dodać odrobinę białego, wytrawnego wina do rondla i delikatnie mieszać. Zostawić na chwilę na ogniu, aby płyn wyparował. Podawać posypane parmezanem.