Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa, acz nietypowa propozycja obiadowa
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 580
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 151
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 180
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 580
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 151
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 180
Składniki
Oczyścić i przekroić na pół brukselki, usuwając białe części. Pokroić boczek w małe plasterki i podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni, razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Gdy boczek się przyrumieni dodać brukselki i posolić do smaku, jeśli potrzeba. Przykryć i gotować 5-8 min, aż brukselki przyrumienią się i zmiękną. Dodać odrobinę białego, wytrawnego wina do rondla i delikatnie mieszać. Zostawić na chwilę na ogniu, aby płyn wyparował. Podawać posypane parmezanem.