Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 248
Dodano: 04.12.2007
Odsłon: 5113
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Oczyścić i przekroić na pół brukselki, usuwając białe części. Pokroić boczek w małe plasterki i podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni, razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Gdy boczek się przyrumieni dodać brukselki i posolić do smaku, jeśli potrzeba. Przykryć i gotować 5-8 min, aż brukselki przyrumienią się i zmiękną. Dodać odrobinę białego, wytrawnego wina do rondla i delikatnie mieszać. Zostawić na chwilę na ogniu, aby płyn wyparował. Podawać posypane parmezanem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

gvlba 14 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Identyczne zdjęcie ma BANNY tylko inaczej się nazywa0 Kto głosował? | Odpowiedz