Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo dobre danie, słodkie lecz orientalne
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Kroimy drobno cebulkę i podsmażamy ją na oliwie z oliwek. Kiedy się ładnie zarumieni dodajemy do niej pokrojoną w kostkę lub paski(jak kto woli :) ) pierś z kurczaka. Wszystko razem doprawiamy solą i pieprzem. Możemy dodać od razu podczas podsmażania przyprawę curry, aby przeszło nią mięso.
Otwieramy puszkę brzoskwiń i kroimy je w większą kostkę. Zostawiamy dwie, trzy połówki.
Pokrojone brzoskwinie dodajemy do mięsa razem z sokiem. Doprawiamy przyprawą curry oraz pieprzem (wszystko do smaku!). Wszystko to razem dusimy.
Na koniec dodajemy 3-4 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego(ja dodaje joguurtu, bardzoej mi odpowiada). Wszystko razem mieszamy aż się ładnie zabieli. Kosztujemy, jeżeli mało czuć curry, oczywiście dodajemy przyprawę:)
Podajemy z ryżem lub makaronem. Odłożone wcześniej brzoskwinki kroimy i dodajemy do ciepłego dania np.jako dekorację:) Świetnie się razem wszysto komponuje:)
Smacznego!!