Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1170
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1170
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 37
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1023
Składniki
Suszone pomidory osącz z zalewy, drobno potnij. Pory oczyść, opłucz, pokrój w ukośne, grubsze plasterki. Pieczone mięso potnij w kosteczkę. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim pory i mięso. Zdejmij z patelni. Następnie rozgrzej masło. Oprósz je mąką. Krótko zasmaż, mieszając.
Do zasmażki dolej zimny bulion oraz mleko, energicznie mieszając. Zagotuj. Dołóż serek topiony. Gotuj dalej, mieszając, aż sos zacznie lekko gęstnieć. Przypraw go do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Mięso i pory przełóż do formy. Posyp suszonymi pomidorami. Polej przygotowanym sosem. Krótko zapiecz.
Gotowe danie posyp grubo posiekanym majerankiem. Potrawkę serwuj z knedlami ziemniaczanymi.Źródło: Tina