Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 562
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 464
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 330
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 788
Polecam.
Odsłon: 562
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 464
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 330
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 788
Składniki
Suszone pomidory osącz z zalewy, drobno potnij. Pory oczyść, opłucz, pokrój w ukośne, grubsze plasterki. Pieczone mięso potnij w kosteczkę. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim pory i mięso. Zdejmij z patelni. Następnie rozgrzej masło. Oprósz je mąką. Krótko zasmaż, mieszając.
Do zasmażki dolej zimny bulion oraz mleko, energicznie mieszając. Zagotuj. Dołóż serek topiony. Gotuj dalej, mieszając, aż sos zacznie lekko gęstnieć. Przypraw go do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Mięso i pory przełóż do formy. Posyp suszonymi pomidorami. Polej przygotowanym sosem. Krótko zapiecz.
Gotowe danie posyp grubo posiekanym majerankiem. Potrawkę serwuj z knedlami ziemniaczanymi.Źródło: Tina