Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z winną nutą"
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 85
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 87
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 121
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 62
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 85
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 87
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 121
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 62
Składniki
Mięso umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w kostkę. Wino wymieszaj z musztardą, 1 łyżeczką oleju, tymiankiem i papryką. Marynatą polej mięso, przemieszaj, by pokryła wszystkie kawałki. Naczynie z mięsem przykryj i odstaw w zimne miejsce na przynajmniej godzinę.
Dymki obierz, posiekaj. 1 łyżkę oleju rozgrzej, wrzuć dymki, podsmaż na szklisto. Dodaj do mięsa, znowu je przemieszaj i odstaw. Białą fasolę osącz z zalewy, przepłucz zimną wodą. Zieloną fasolkę wrzuć na wrzątek i zblanszuj. Odcedź. Brzoskwinie pokrój na ósemki. Podgrzej bulion.
Rozgrzej resztę oleju, wrzuć mięso, smaż, aż się zrumieni. Zalej gorącym bulionem, przykryj i duś na małym ogniu około godziny. Wrzuć białą fasolę i zieloną fasolkę, duś kolejne 20 minut. Na koniec dodaj brzoskwinie i śmietanę. Dopraw. Podgrzej tak, by brzoskwinie były gorące.Źródło: Naj