Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z winną nutą"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Mięso umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w kostkę. Wino wymieszaj z musztardą, 1 łyżeczką oleju, tymiankiem i papryką. Marynatą polej mięso, przemieszaj, by pokryła wszystkie kawałki. Naczynie z mięsem przykryj i odstaw w zimne miejsce na przynajmniej godzinę.
Dymki obierz, posiekaj. 1 łyżkę oleju rozgrzej, wrzuć dymki, podsmaż na szklisto. Dodaj do mięsa, znowu je przemieszaj i odstaw. Białą fasolę osącz z zalewy, przepłucz zimną wodą. Zieloną fasolkę wrzuć na wrzątek i zblanszuj. Odcedź. Brzoskwinie pokrój na ósemki. Podgrzej bulion.
Rozgrzej resztę oleju, wrzuć mięso, smaż, aż się zrumieni. Zalej gorącym bulionem, przykryj i duś na małym ogniu około godziny. Wrzuć białą fasolę i zieloną fasolkę, duś kolejne 20 minut. Na koniec dodaj brzoskwinie i śmietanę. Dopraw. Podgrzej tak, by brzoskwinie były gorące.Źródło: Naj