Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z winną nutą"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1282
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 47
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1282
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 47
Składniki
Mięso umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w kostkę. Wino wymieszaj z musztardą, 1 łyżeczką oleju, tymiankiem i papryką. Marynatą polej mięso, przemieszaj, by pokryła wszystkie kawałki. Naczynie z mięsem przykryj i odstaw w zimne miejsce na przynajmniej godzinę.
Dymki obierz, posiekaj. 1 łyżkę oleju rozgrzej, wrzuć dymki, podsmaż na szklisto. Dodaj do mięsa, znowu je przemieszaj i odstaw. Białą fasolę osącz z zalewy, przepłucz zimną wodą. Zieloną fasolkę wrzuć na wrzątek i zblanszuj. Odcedź. Brzoskwinie pokrój na ósemki. Podgrzej bulion.
Rozgrzej resztę oleju, wrzuć mięso, smaż, aż się zrumieni. Zalej gorącym bulionem, przykryj i duś na małym ogniu około godziny. Wrzuć białą fasolę i zieloną fasolkę, duś kolejne 20 minut. Na koniec dodaj brzoskwinie i śmietanę. Dopraw. Podgrzej tak, by brzoskwinie były gorące.Źródło: Naj