Do góry

Dania główne Przepis na:

Przegrzebki (scallops) małże Św Jakuba w lubczyku

Przegrzebki (scallops) małże Św Jakuba w lubczyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 183

Dodano:

Odsłon: 828

Pyszne delikatne mięso małży w cudownym aromacie lubczyku

Składniki

  • 8 przegrzebek
  • 1ząbek czosnku
  • 1łyżka lubczyku
  • Pół łyczeczki soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przegrzebki należy otworzyć nożem.Mięso małży wyjąć i dokładnie oczyścić i opłukać.
    Muszle umyć możecie na nich podać przestrzeni pięknie sie prezentuja.
    Czosnek obrać następnie posiekac.
    Na patelni rozgrzać oliwę włożyć przegrzebki posypane lubczykiem,czosnek doprawić solą i pieprzem do smaku pamiętajcie należy smażyć bez przykrycia na małym ogniu ok minuty z każdej strony.
    Podawać skropione sokiem z cytryny i prosto z patelni SMACZNEGO :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń