Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec z mięsem i pieczarkami"
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9958
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8964
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6356
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9958
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8964
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6356
Składniki
Zagotuj posoloną wodę. Włóż do niej płaty makaronu, gotuj 2-3 minuty. Wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na ściereczce – jeden obok drugiego.
Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj pieczarki, smaż razem chwilę. Potem dołóż mielone mięso.
Mieszając, zrumień je na dużym ogniu. Podlej bulionem, wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Duś ok. 35 minut na małym płomieniu. Przypraw solą i pieprzem.
W garnku stop masło, oprósz mąką, krótko zasmaż. Zasmażkę wymieszaj z mlekiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Gotuj mieszając, aż sos zgęstnieje.
W formie ułóż na przemian makaron i mięsną masę. Każdą warstwę posmaruj sosem. Wierzch posyp serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj