Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec z mięsem i pieczarkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Zagotuj posoloną wodę. Włóż do niej płaty makaronu, gotuj 2-3 minuty. Wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na ściereczce – jeden obok drugiego.
Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj pieczarki, smaż razem chwilę. Potem dołóż mielone mięso.
Mieszając, zrumień je na dużym ogniu. Podlej bulionem, wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Duś ok. 35 minut na małym płomieniu. Przypraw solą i pieprzem.
W garnku stop masło, oprósz mąką, krótko zasmaż. Zasmażkę wymieszaj z mlekiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Gotuj mieszając, aż sos zgęstnieje.
W formie ułóż na przemian makaron i mięsną masę. Każdą warstwę posmaruj sosem. Wierzch posyp serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj