Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec z mięsem i pieczarkami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15549
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15549
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Zagotuj posoloną wodę. Włóż do niej płaty makaronu, gotuj 2-3 minuty. Wyjmij łyżką cedzakową, ułóż na ściereczce – jeden obok drugiego.
Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj pieczarki, smaż razem chwilę. Potem dołóż mielone mięso.
Mieszając, zrumień je na dużym ogniu. Podlej bulionem, wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Duś ok. 35 minut na małym płomieniu. Przypraw solą i pieprzem.
W garnku stop masło, oprósz mąką, krótko zasmaż. Zasmażkę wymieszaj z mlekiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Gotuj mieszając, aż sos zgęstnieje.
W formie ułóż na przemian makaron i mięsną masę. Każdą warstwę posmaruj sosem. Wierzch posyp serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj