Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na kurczaka pieczonego w papilotach"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8309
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10044
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8309
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10044
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Składniki
Mięso myję, osuszam, układam w naczyniu, przekładając gałązkami ziół. Czosnek obieram, siekam. mieszam z 1/2 oleju i sosu sojowego. Dodaję ocet i pieprz do smaku. Marynatą zalewam mięso. Chłodzę 12 godz.
Warzywa obieram, oczyszczam. Marchew tnę w słupki, cebulę w kostkę, por w talarki. Seler grubo ścieram, skrapiam sokiem z cytryny. Brokuł dzielę na różyczki.
Resztę oleju mieszam z pozostałym sosem sojowym. Jarzyny przekładam do naczynia, posypuję ziołami, oprószam solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Zalewam marynatą. Chłodzę 12 godz.
Mięso smażę na patelni grillowej. Na czterech kawałkach folii aluminiowej rozkładam połowę warzyw, na tym kładę mięso i pozostałe warzywa.
Zawijam pakieciki. Piekę je ok. 45 min w 180 st.
60 min + marynowanie
Porcja zawiera ok. 270 kcalŹródło: Tina