Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na kurczaka pieczonego w papilotach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Składniki
Mięso myję, osuszam, układam w naczyniu, przekładając gałązkami ziół. Czosnek obieram, siekam. mieszam z 1/2 oleju i sosu sojowego. Dodaję ocet i pieprz do smaku. Marynatą zalewam mięso. Chłodzę 12 godz.
Warzywa obieram, oczyszczam. Marchew tnę w słupki, cebulę w kostkę, por w talarki. Seler grubo ścieram, skrapiam sokiem z cytryny. Brokuł dzielę na różyczki.
Resztę oleju mieszam z pozostałym sosem sojowym. Jarzyny przekładam do naczynia, posypuję ziołami, oprószam solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Zalewam marynatą. Chłodzę 12 godz.
Mięso smażę na patelni grillowej. Na czterech kawałkach folii aluminiowej rozkładam połowę warzyw, na tym kładę mięso i pozostałe warzywa.
Zawijam pakieciki. Piekę je ok. 45 min w 180 st.
60 min + marynowanie
Porcja zawiera ok. 270 kcalŹródło: Tina