Do góry

Dania główne Przepis na:

Przepis na marynowane rzodkiewki

Przepis na marynowane rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Przepis na marynowane rzodkiewki"

Składniki

  • 4 pęczki rzodkiewki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe. Zalewa: pół szklanki octu
  • łyżka soli
  • łyżeczka cukru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z powodzeniem zastąpią korni- szony czy marynowaną cebulkę. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa

  2. Rzodkiewki oczyść, pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz. Do wyparzonych słoików włóż rzodkiewki, czosnek, liście laurowe, po pół gorczycy i ziarenek ziela angielskiego.

  3. Zalewa: wszystkie włóż do rondla. Gotuj 8-10 minut. Zalewą zalej rzodkiewki w słoikach, zakręć, pasteryzuj 15 minut. Tak przygotowane rzodkiewki można już jeść po 3 dniach, ale najlepsze są po około 1-2 tygodniach.

  4. Czas przygotowania 40 min, ilość słoików po 250 ml 2, cena za słoik 2,50 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń