Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na marynowane rzodkiewki"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Z powodzeniem zastąpią korni- szony czy marynowaną cebulkę. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa
Rzodkiewki oczyść, pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz. Do wyparzonych słoików włóż rzodkiewki, czosnek, liście laurowe, po pół gorczycy i ziarenek ziela angielskiego.
Zalewa: wszystkie włóż do rondla. Gotuj 8-10 minut. Zalewą zalej rzodkiewki w słoikach, zakręć, pasteryzuj 15 minut. Tak przygotowane rzodkiewki można już jeść po 3 dniach, ale najlepsze są po około 1-2 tygodniach.
Czas przygotowania 40 min, ilość słoików po 250 ml 2, cena za słoik 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie