Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na marynowane rzodkiewki"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Z powodzeniem zastąpią korni- szony czy marynowaną cebulkę. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa
Rzodkiewki oczyść, pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz. Do wyparzonych słoików włóż rzodkiewki, czosnek, liście laurowe, po pół gorczycy i ziarenek ziela angielskiego.
Zalewa: wszystkie włóż do rondla. Gotuj 8-10 minut. Zalewą zalej rzodkiewki w słoikach, zakręć, pasteryzuj 15 minut. Tak przygotowane rzodkiewki można już jeść po 3 dniach, ale najlepsze są po około 1-2 tygodniach.
Czas przygotowania 40 min, ilość słoików po 250 ml 2, cena za słoik 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie