Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6
Dodano: 18.05.2014
Odsłon: 5327
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie sosu:
1. Zetrzeć żółty ser do miski.
2. Dodać 4 łyżeczki przecieru pomidorowego i śmietany. Całość wymieszać.
3. Dodać przyprawy: bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka. Dosolić do smaku (nie przesadzić!)
Przygotowanie farszu:
1. Makaron ugotować (posolić wodę, dodać łyżkę oleju do gotującego się makaronu), odcedzić wodę. Makaron wyłożyć do naczynia żaroodpornego, równomiernie rozprowadzić.
2. Pokroić na kawałki fileta i brokuły. Drobno posiekać suszone pomidory oraz cebulkę (wszystko pokroić do oddzielnych miseczek).
3. Podsmażyć na oleju przygotowaną cebulkę, po jej zarumienieniu się, dorzucić kawałki fileta i usmażyć. Dodać brokuły i podsmażyć (ok 6-10min). Doprawić delikatnie Vegetą (Uwaga! całość jest słona sama w sobie więc należy uważać z doprawianiem). Na ostatnie 2-3min smażenia dorzucić suszone pomidory i płatki migdałów ze słonecznikiem.
4. Po usmażeniu całość wyłożyć na makaron i równomiernie rozprowadzić.
5. Na górę rozprowadzić równomiernie przygotowany sos.
6. Całość oprószyć ziołami prowansalskimi i bazylią (delikatnie). Na górę można rzucić niewielką ilość ziaren słonecznika i płatków migdałów. Całość zapiec w piekarniku w 170C przez ok 20min.
SMACZNEGO!! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 18 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Zachęcająco brzmi i wygląda :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 18 maja 2014Zgłoś do usunięcia
pewnie, że pyszna i to bardzo :)1 Kto głosował? | Odpowiedz