Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i oryginalne danie na obiad.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11971
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11971
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Schab rozbic na plastry grubosci ok. 0,5 cm. posolic,popieprzyc.Kazdy plaster posmarowac z jednej strony musztarda i ulozyc na jego polowie pokrojony w plasterki zabek czosnku,plaster sera ,natke pietruszki.Przykryc druga polowa i tluczkiem delikatnie rozbic brzegi.Wlozyc na woreczku foliowym do zamrazarki na ok 15 min. Ciasto: make, mleko ,jajka wymieszac tak, by ciasto bylo dosc geste-bardziej niz na nalesniki.Kotlety obtoczyc w ciescie i smazyc na oliwie na zloty kolor.Nastepnie sciagnac z patelni ,zawinac w folie aluminiowa i wlozyc do nagrzanego piekarnika na ok.10 min. Po wyjagnieciu polozyc na kotlety odrobine masla i posypac oregano.