Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 48
Dodano: 26.10.2008
Odsłon: 1612
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Schab rozbic na plastry grubosci ok. 0,5 cm. posolic,popieprzyc.Kazdy plaster posmarowac z jednej strony musztarda i ulozyc na jego polowie pokrojony w plasterki zabek czosnku,plaster sera ,natke pietruszki.Przykryc druga polowa i tluczkiem delikatnie rozbic brzegi.Wlozyc na woreczku foliowym do zamrazarki na ok 15 min. Ciasto: make, mleko ,jajka wymieszac tak, by ciasto bylo dosc geste-bardziej niz na nalesniki.Kotlety obtoczyc w ciescie i smazyc na oliwie na zloty kolor.Nastepnie sciagnac z patelni ,zawinac w folie aluminiowa i wlozyc do nagrzanego piekarnika na ok.10 min. Po wyjagnieciu polozyc na kotlety odrobine masla i posypac oregano.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Klops 18 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Super pomysl,i chyba takie rzeczy pozwalaja mi otwierac lodowke o 23.05 !0 Kto głosował? | Odpowiedz