Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i oryginalne danie na obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 908
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 948
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1695
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14619
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 908
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 948
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1695
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14619
Składniki
Schab rozbic na plastry grubosci ok. 0,5 cm. posolic,popieprzyc.Kazdy plaster posmarowac z jednej strony musztarda i ulozyc na jego polowie pokrojony w plasterki zabek czosnku,plaster sera ,natke pietruszki.Przykryc druga polowa i tluczkiem delikatnie rozbic brzegi.Wlozyc na woreczku foliowym do zamrazarki na ok 15 min. Ciasto: make, mleko ,jajka wymieszac tak, by ciasto bylo dosc geste-bardziej niz na nalesniki.Kotlety obtoczyc w ciescie i smazyc na oliwie na zloty kolor.Nastepnie sciagnac z patelni ,zawinac w folie aluminiowa i wlozyc do nagrzanego piekarnika na ok.10 min. Po wyjagnieciu polozyc na kotlety odrobine masla i posypac oregano.