Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11744
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1280
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12371
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3202
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11744
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1280
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12371
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3202
Składniki
Filety z pstrąga umyj i jeśli jest, to zdejmij skórę. Bardzo dokładnie sprawdź, czy ryba nie ma ości.
Każdy płat przekrój na pół i delikatnie posól. Na patelni rozgrzej olej, a na talerz wysyp trochę maku.
Kawałki ryby obtocz (ale tylko z jednej strony, od strony grzbietu) w maku i połóż od tej strony na rozgrzaną patelnię (chodzi o to, by mak się zarumienił i utworzył na rybie skorupkę).
Po dwóch minutach przełóż pstrąga na drugi boczek (ten bez panierki i smaż 2-3 minuty).
Gotowe filety w maku odłóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by wchłonął zbędny tłuszcz.
Czas: ok. 40 minut. Poziom: łatwy, porcje: 4.Źródło: Tele Tydzień