Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 657
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1391
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458455
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1660
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 657
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1391
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458455
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1660
Składniki
Filety z pstrąga umyj i jeśli jest, to zdejmij skórę. Bardzo dokładnie sprawdź, czy ryba nie ma ości.
Każdy płat przekrój na pół i delikatnie posól. Na patelni rozgrzej olej, a na talerz wysyp trochę maku.
Kawałki ryby obtocz (ale tylko z jednej strony, od strony grzbietu) w maku i połóż od tej strony na rozgrzaną patelnię (chodzi o to, by mak się zarumienił i utworzył na rybie skorupkę).
Po dwóch minutach przełóż pstrąga na drugi boczek (ten bez panierki i smaż 2-3 minuty).
Gotowe filety w maku odłóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by wchłonął zbędny tłuszcz.
Czas: ok. 40 minut. Poziom: łatwy, porcje: 4.Źródło: Tele Tydzień