Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w przygotowaniu aczkolwiek smak nie zapomniany
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Na ok.2 godziny przed smażeniem pstrąga nacieramy omastą sporządzoną z wyciśniętego czosnku, soli i bazylii(świeżej posiekanej) z odrobiną oleju.Przed smażeniem ściągamy z ryby omastę nacieramy z zewnątrz i od środka solą po czym pociągając delikatnie za ogon i głowę formujemy do kształtu patelni.Smażymy na rozgrzanym oleju obracając z jednej strony na drugą ok.15-20 minut.W sezonie polecam podawać z ziemniaczkami młodymi zapiekanymi z żółtym serem oraz surówką z młodej kapusty oczywiście nie zapomnijcie o przybraniu pstrąga kawałkiem masła i plasterkiem cytryny.Zycze smacznego