Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z mięsa mielonego w sosie z włoszczyzny
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34230
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 82
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9132
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34230
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 82
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9132
Składniki
Do miski zetrzeć na grubej tarce marchewkę, pietruszkę oraz dodać pokrojonego w plastry pora. Wymieszać i przełożyć do garnka, a następnie zalać wodą. Dodać sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie oraz łyżkę masła i zagotować. Na patelni zeszklić pokrojoną drobno cebulę.
W tym czasie bułkę tartą wymieszać z 0,25 l mleka lub wody, dodać cebulę oraz mięso mielone i wymieszać. Dodać jajko, sól, pieprz i jeszcze raz dobrze wymieszać. Następnie ulepić 8 pulpetów. Włożyć pulpety do warzyw i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Pod koniec gotowania przelać do małego garnuszka nieco wywaru z garnka, dodać 2 łyżki śmietany i łyżkę mąki. Wymieszać by śmietanka się nie zważyła i dodać do gotujących się klopsików. Gotować jeszcze całość ze 3-4 min. Można podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą kuskus, sałatą i ...... Smacznego!