Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z mięsa mielonego w sosie z włoszczyzny
Do miski zetrzeć na grubej tarce marchewkę, pietruszkę oraz dodać pokrojonego w plastry pora. Wymieszać i przełożyć do garnka, a następnie zalać wodą. Dodać sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie oraz łyżkę masła i zagotować. Na patelni zeszklić pokrojoną drobno cebulę.
W tym czasie bułkę tartą wymieszać z 0,25 l mleka lub wody, dodać cebulę oraz mięso mielone i wymieszać. Dodać jajko, sól, pieprz i jeszcze raz dobrze wymieszać. Następnie ulepić 8 pulpetów. Włożyć pulpety do warzyw i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Pod koniec gotowania przelać do małego garnuszka nieco wywaru z garnka, dodać 2 łyżki śmietany i łyżkę mąki. Wymieszać by śmietanka się nie zważyła i dodać do gotujących się klopsików. Gotować jeszcze całość ze 3-4 min.
Można podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą kuskus, sałatą i ......
Smacznego!
pyszne i latwe w przygotowaniu
Odsłon: 6122
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 495
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1999
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 72
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 227
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 495
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1999
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 72
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 227
Składniki
Do miski zetrzeć na grubej tarce marchewkę, pietruszkę oraz dodać pokrojonego w plastry pora. Wymieszać i przełożyć do garnka, a następnie zalać wodą. Dodać sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie oraz łyżkę masła i zagotować. Na patelni zeszklić pokrojoną drobno cebulę.
W tym czasie bułkę tartą wymieszać z 0,25 l mleka lub wody, dodać cebulę oraz mięso mielone i wymieszać. Dodać jajko, sól, pieprz i jeszcze raz dobrze wymieszać. Następnie ulepić 8 pulpetów. Włożyć pulpety do warzyw i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Pod koniec gotowania przelać do małego garnuszka nieco wywaru z garnka, dodać 2 łyżki śmietany i łyżkę mąki. Wymieszać by śmietanka się nie zważyła i dodać do gotujących się klopsików. Gotować jeszcze całość ze 3-4 min. Można podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą kuskus, sałatą i ...... Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 11
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 66